KÄYTTÄJÄNIMI SALASANA  KIRJAUDU 
Sami Karvonen
Valmennuspäällikkö, futiskoulutoiminta
+358 40 529 4569
FC Kuusysi r.y.
Futiskoulut
+358 44 377 6969

#Lahenliigan pelitapahtumat

 

#Lahenliigan pelitapahtuma 7.10 klo 9:20-11:00.

Paikalla hallissa tulee olla 9:20 jolloin pelaajat jaetaan joukkueisiin.

Pelit alkavat klo 9:40 ja päättyvät klo 10:50.
Hallissa on viileää(+10) joten pukeutuminen sen mukaan.

Pelaajille urheilulliset varusteet, puhtaat nappikset, säärisuojat, oma pallo ja juomapullo vedellä täytettynä mukaan, ei lippalakkeja peleissä!
Solmittehan pelaajien nappikset tuplasolmuille, etteivät nauhat aukea pelien tiimellyksessä.

Toivomme että peleissä vanhemmat kannustavat kaikkia joukkueita ja pelaajia.
Pelinohjaajat ja me valmentajat huolehdimme valmentamisesta ja ohjaamisesta.

Säännöt

Pelit pelataan turnausluonteisena tapahtumana lyhyellä peliajalla ja tasoittuvin sarjoin.


Tasoittuvassa sarjassa voittaneet ja hävinneet joukkueet siirtyvät kenttäkaaviossa eri suuntiin, jolloin vastustajiksi valikoituvat lopulta oman tasoiset joukkueet.
Tasatilanteessa haastava joukkue eli alemmalta kenttätasolta tullut joukkue on voittaja. Ensimmäisen kierroksen otteluissa tasatulokseen päättyneen ottelun voittaja ratkaistaan "kivi-paperi-sakset"- menettelyllä.

PELIAREENA
Pelialueen koko on n. 20x15m. Maalit ovat ns. pienpelimaaleja (n. 1,6x0,6 m). Ne ovat kevytrakenteisia ja niissä ei saa roikkua / istua päällä myöskään taukojen aikana !!


PELAAJAT
Joukkueeseen kuuluu 4-6 pelaajaa. Kummallakin joukkueella on kentällä yhtä aikaa 3 pelaajaa. Turnauksessa ei voi pelata vähemmällä, kuin kolmella pelaajalla joukkuetta kohti.


PELIEN MÄÄRÄ JA PELIAIKA

Pelejä tulee arviolta 6-7 kappaletta/joukkue. Peliaika on 8-10 min./peli.


PELAAJIEN VARUSTEET

Pelivarustukseen kuuluvat säärisuojat sekä jalkapalloiluun ja keinonurmelle sopivat pelijalkineet. Pelaaja ei saa käyttää esineitä tai pitää yllään mitään, joka voi olla vaarallista hänelle itselleen tai muille pelaajille.


PELINOHJAAJA JA FAIR PLAY

Peliä pelataan hyvässä hengessä ja kiistatilanteissa käytetään "kivi-paperi-sakset" – menettelyä. Kentän laidalla on kuitenkin pelinohjaaja, joka valvoo pelin etenemistä sääntöjen puitteissa.

OTTELUN KULKU

Turnauksissa pyritään siihen, että kaikki ottelut eri kentillä alkavat ja päättyvät samanaikaisesti. Aloitus tapahtuu kentän keskipisteestä, jolloin pelaajien on oltava omalla kenttäpuoliskollaan ja vastustajan väh. 3 m päässä pallosta. Aloitus on suoritettu, kun pallo sen seurauksena liikahtaa syötettäessä tai kuljetettaessa. Jokaisen maalin jälkeen on molempien joukkueiden vaihdettava yksi pelaaja. Kentälle tuleva pelaaja saa tulla peliin vasta sitten, kun poistuva on ensin poistunut samalta kohdalta. Maalin jälkeen joukkue, jonka maaliin pallo meni, jatkaa peliä alkupotkulla / - kuljetuksella keskipisteestä.


MAALI

Maalin saa tehdä koko kentän alueelta. Suoraan aloituksesta ei saa tehdä maalia. Maaliin ei saa puolustustilanteessa koskea. Jos tarkoituksella maaliin koskee tuomitaan hyökkäävälle joukkueelle maali.


RAJAPOTKU

Rajapotku/kuljetus (saa lähteä kuljettamaan, ei ole pakko syöttää) tuomitaan, kun pallo on ylittänyt kentän sivurajan. Suoraan rajapotkusta ei saa tehdä maalia. Vastustajien on oltava vähintään kolmen metrin päässä aloituspaikasta. Potkaisijan on laitettava pallo peliin neljän sekunnin sisällä siitä, kun hän on asettanut sen paikoilleen tai pelinvalvoja on antanut siihen luvan. Pelissä ei ole kulmapotkua, vaan peli jatkuu aina sivurajalta.


VAPAAPOTKUT JA RANGAISTUSPOTKUT

Pelaaja ei saa pelata palloa käsin, eikä käyttää väkivaltaa. Maassa pelaaminen on kielletty. Kaikissa sääntörikkomuksissa saa vastustaja vapaapotkun aina rikekohdasta tai hyökkäävän joukkueen rikkoessa keskialueelta. Vastustajan pelaajien on oltava väh. 3m päässä pallosta. Laittaakseen pallon peliin pelaaja voi aina valita syötön kanssapelaajalle tai lähteä kuljettamaan itse. Kaikki vapaapotkut pitää antaa viivyttelemättä (suos.4sek) ja vastustajan pelaajien on oltava myös väh. 3m päässä pallosta. Pelissä ei käytetä rangaistuspotkua.


KURINPITORANGAISTUKSET

Pelaaja poistetaan kentältä, jos hän syyllistyy törkeään epäurheilijamaiseen käytökseen, rumaan peliin, vie vastajoukkueelta maalin pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin, tai käyttää sopimatonta kieltä.

PELINOHJAAJAT
Pelinohjaajina toimivat FC Kuusysin junioripelaajat,.

Ilmoitukset
Jäsenyys LahenLiiga
Platinakumppanit
Ilmoitukset
Stadium Nuorisosäätiö
 
Copyright © 2011-2017 FC Kuusysi r.y. 
Powered by Tucom Oy.