Olivia Jäntti työharjoittelussa FC Kuusysissä

Olivia Jäntti on viimeisen vuoden liikuntaneuvojaopiskelija, Suomen Urheiluopistolta, Vierumäeltä. Omaa lajitaustaa jalkapallon parista löytyy reilu yksitoista vuotta. Työharjoittelu jakso oli kestoltaan kymmenen viikkoa ja sisälsi seuran hallinnollisia työtehtäviä, sekä paljon erilaisten ryhmien ohjaamista ja valmentamista. Seuraavaksi Olivian omia ajatuksia menneeseen työharjoittelujaksoon liittyen.

Vastasiko työharjoittelu odotuksia?

”Ehdottomasti, työympäristö oli jo entuudestaan tuttu ja osasin odottaa harjoittelulta monipuolisuutta ja hyvää työilmapiiriä. Pääsin tutustumaan seuran hallinnollisiin töihin, soveltavan liikunnan ohjaamiseen ja kaikkea siltä väliltä”

Mitä uutta sait harjoittelusta?

”Sain paljon kokemusta oheisharjoittelun suunnittelusta ja ohjaamisesta. Pääsin ohjaamaan myös soveltavan liikunnan futiskerhoa lapsille ja aika nopeasti huomasin, että se oli kyllä ihan oma juttuni, aina työviikon kohokohtia.  Jakson aikana itselle varmistui, että haluan ehdottomasti myös tulevaisuudessa työskennellä lasten ja liikunnan parissa.”

Mikä jäi päällimmäisenä mieleen?

” Siis aivan huippu työilmapiiri, tarvittaessa oltiin aina valmiita neuvomaan ja kyllä työn teko on aina mukavampaa, kun on hyvää seuraa. Totta kai myös kaikki ryhmät, joita pääsin ohjaamaan ja monipuolinen työnkuva. En olisi voinut parempaa työharjoittelu paikkaa tähän opiskelujen loppuun toivoa!”

Kokonaisuudessa Olivia oli erittäin tyytyväinen työharjoittelujaksoon, ja mukaan tarttui rutkasti ohjauskokemusta ja paljon uutta tietoa, joista on varmasti hyötyä työelämässä.

Harjoittelujakson päätyttyä Olivia jatkaa seurassa FC Kuusysin erityislasten joukkueen valmentajana, koulujen kerho-ohjaajana, sekä LahenLiiga- ja Playmakers-valmentajana.

FC Kuusysi ry