T18 aloittaa pelinsä SM-sarjassa

FC Kuusysin T18 ikäluokan sarjakausi SM-sarjassa käynnistyy vihdoin viikonloppuna. Edelliskauden Ykkösen kautta ansaittu paikka SM-karsintaan muuttui koronaviivästysten takia paikaksi SM-sarjassa. Kaikki karsintoihin paikan lunastaneet 19 seuraa pelaavat SM-sarjassa ja yksinkertaisella sarjalla ratkotaan ikäluokan mestaruus. 

Reilun seitsemän kuukauden valmistautumiskaudesta huolimatta itse pelikausi on myös kova urakka. 18 kierrosta tahkotaan lokakuun loppuun mennessä ilman merkittäviä taukoja. Kyykkä lähtee uudelle sarjatasolle ennakkoluulottomasti haastamaan muita seuroja. Avausottelussa FC Kuusysi kohtaa lauantaina 19. kesäkuuta Mukkulan tekonurmella TP-47 Torniosta.

Vastuuvalmentaja Teemu Virtanen on luonnollisesti innoissaan tosipelien käynnistymisestä ja kommentoi alkavaa kautta seuraavasti: 

Mitkä on ennakkotunnelmat ennen huomista sarja-avausta?

Kyllä se hieman kihelmöi, mahtavaa että päästään vihdoin käynnistämään sarjakausi.

Kuinka valmiita olette pelaamaan SM-sarjaa?

Rehellisyyden nimissä, en osaa sanoa kuinka valmiita ollaan. Uskon silti joukkueen iskukykyyn. Muutama harjoituspeli on alla, mutta oman sarjatason joukkueita ei ole kohdattu. Kaikille pelaajille sarjataso on uusi ja vaatii varmasti pientä totuttelua. 

Miten pitkä valmistautumiskausi on mielestäsi onnistunut?

Hyvin olemme harjoitelleet, niissä puitteissa mitä on ollut. Rajoitukset ovat muokanneet suunnitelmia käytännössä alkutalvesta asti. Pienellä, mutta erittäin sitoutuneella pelaajaryhmällä, olemme kaikesta huolimatta valmistautuneet niin hyvin kuin mahdollista.

Valkopaitojen sijoitus kauden päätteeksi?

Sarja tulee olemaan kovatasoinen, kuten SM-sarjan pitääkin. Olen tyytyväinen, kun tytöt pelaavat jokaisen pelin vähintään omalla tasollaan ja onnistumme ratkaisevissa peleissä. Toivottavasti pystymme myös puristamaan pisteitä joiltain sarjan ennakkosuosikeilta, mutta muuten omaa tavoitettani en halua lähteä julistamaan.

Suuret tsempit käynnistyvään sarjaan koko joukkueelle!

Tervetuloa kannustamaan Kyykkä avauspelin voittoon lauantaina Mukkulaan klo 12.30 alkavassa ottelussa.

Kuva: Tomi Saarivirta

FC Kuusysi ry