Futiskoulujakso päättyi iloiseen turnaustunnelmaan

FC Kuusysin perinteinen Futiskoulu kokoontuu vuosittain kesäkuun ensimmäisillä viikoilla heti koulujen kesälomien käynnistyttyä. Tänäkin vuonna ilahduttavan monessa perheessä päätettiin, että FC Kuusysin kesäfutiskoulu on se paikka, jossa lapsen on mukava kerätä kesälomamuistoja.

Kesän 2021 futiskoulu kokoontui kahden viikon ajan arkisin 22 eri kentällä, ja se keräsi mukaan lähes 630 osallistujaa. Futiskouluosallistujat olivat iältään 4-11-vuotiaita. Ensimmäistä kertaa ikinä järjestettiin myös nelivuotiaille oma futiskouluryhmä Kärpäsen koulun kentällä, ja tämä ryhmä keräsi yli 20 osallistujaa mukaan. Futiskouluun osallistuneista kaikista lapsista noin kolmasosa oli tyttöjä. Futiskoulu huipentui Kisapuiston Stadionilla pelattavaan kolmipäiväiseen lopputurnaukseen.

Futiskoulu tarjoaa lapsille upeita hetkiä liikunnan, jalkapallon ja ryhmässä toimimisen parissa. Kesäfutiskoulu on tärkeiden jalkapallohetkien lisäksi monelle nuorelle kesätyö, jossa harjaannutetaan työelämätaitoja ja lasten ohjaustaitoja. FC Kuusysi työllisti menneiden viikkojen aikana 45 nuorta henkilöä erinäisiin tehtäviin futiskouluun liittyen. Ohjaajien hyvin suunniteltu kouluttaminen ja mentorointi, sekä tuen tarjoaminen on tärkeä osa futiskoulun onnistumista.

Futiskoulusta ensimmäisen kerran kokonaisuutena vastannut seuran palvelupäällikkö Jenni Hannula oli menneisiin viikkoihin tyytyväinen. ”Futiskoulujakso sujui mahtavissa keleissä erittäin hyvin. Koko jakso oli erittäin hyvin suunniteltu kokonaisuus, ja kentältä, sekä asiakkailta ja sidosryhmiltä saadun palautteen avulla toimintaa kehitettiin niiltä osin lennosta, mitä oli mahdollista, ja kaikki palautteet tallennettiin jatkokehitystä ajatellen. Pääsääntöisesti kaikki toimi futiskoulujaksolla erittäin hyvin, saatu palaute oli erittäin positiivista, ilmoittautumismäärät olivat meitä ilahduttavia ja toki menneen koronatalven jälkeen emme osanneet realistisesti uskoa tällaiseen osallistujamäärään. Aivan mieletön ohjaajien porukka teki minun työstäni todella helppoa, ja vastuuohjaajat, sekä koko ohjaajatiimi tuki toisiaan mielettömän hyvin viikkojen ajan. Futiskoulun lopputurnaus oli mahtava päätös rupeamalle, ja kiitos myös Kisapuiston mahtaville liikuntapaikkojen hoitajille, jotka tarjosivat helteisiin keleihin lapsille virkistystä sadettimien muodossa. Myös meidän FC Kuusysin henkilöstö teki mahtavaa tiimityötä onnistuneen futiskoulun eteen.”

Futiskoulun päätteeksi kaikille osallistujille jaettiin upeat FC Kuusysin mitalit kaulaan, ja jokainen lapsi sai lisäksi tietoa siitä, miten harrastusta on mahdollista jatkaa FC Kuusysissä. Nuorempien futiskoululaisten (5-8-vuotiaiden) on mahdollista jatkaa harrastusta heti Juhannuksen jälkeisellä viikolla LahenLiiga-treeneissä.Hiukan vanhemmille pelaajille tarjolla on ikäkausijoukkueita ja harrastejoukkueita. Nuorimmat eli 4-vuotiaat taas kutsuttiin mukaan perhefutistoimintaan, joka käynnistyy syyskuussa.

Toivottavasti mahdollisimman monen harrastus jatkuu jalkapallon parissa myös futiskoulujakson päätyttyä. Toivotamme kaikki innokkaat tervetulleiksi tutustumaan eri toimintamuotoihimme, mukaan voi liittyä koska tahansa, ja kokeilujakso ei velvoita mihinkään.

FC Kuusysi ry