T18 SM-sarjassa hyvä kausi FC Kuusysin joukkueella

FC Kuusysin B-tytöt pelasivat menneellä kaudella T18 SM-sarjaa. Pelikauden 2021 tuli alkuperäisen suunnitelman mukaan pelata karsintaottelut SM-sarjaan pääsystä, mutta valtakunnallinen koronatilanne ja rajoitukset pitkittivät kauden aloitusta niin pitkälle, että lopulta Palloliitto teki päätöksen uudelleen toimista. Joukkueet, jotka olivat varmistaneet paikkansa SM-karsinnoissa, pelasivat pelikauden 2021 SM-sarjan yksinkertaisena sarjana.

FC Kuusysin joukkuetta valmensivat menneellä kaudella Teemu Virtanen ja Mika Halmetniemi. Valmennuksen mukaan mennyt kausi oli pitkä ja asetti tummia pilviä erityisesti kauteen valmistautumiseen – vaikkakin sama tilanne oli lähestulkoon kaikilla sarjaan osallistuneilla joukkueilla. Lopputulemana valmennus oli kuitenkin tyytyväinen kauteen ja kokivat kauden onnistuneeksi.

Joukkueen isoin onnistuminen oli Teemu Virtasen mielestä erittäin kurinalaisesti ja muodossa puolustaminen. Kun puolustaa hyvin, voittaa pelejä. Kehitys kohteeksi jäi pelillisesti kaudesta pallonhallinta viimeisellä kolmanneksella ja tilanteisiin reagointi. Näiden lisäksi valmennus nosti esille, muihin kehityskohteisiin treeniaktiivisuuden ja fysiikan parantamisen. 

Valmennus oli asettanut ennen kauden alkua tavoitteeksi sijoittua yhdeksän parhaan joukkoon, eli seuraavalle kaudelle suora SM-karsintapaikka. Joukkueena oli sovittu sen verran, että “pelataan jokainen peli omalla tasolla”. Tavoitteessa joukkue onnistui erinomaisesti ollen pelillisesti neljänneksi paras joukkue.

Seuraavan kauden valmistautuminen etenee joukkueen kasaamisen kautta kohti marraskuun puolivälistä alkavaa todellista kautta. Tavoitteena on, että kesällä 2022 pelataan SM-sarjaa.

Menneen kauden kapteeni Henriikka Haapala kommentoi mennyttä kautta samansuuntaisesti kuin valmennuskaksikko. Kauteen valmistautuminen ei Haapalan mielestä ollut optimaalisin koronaan vedoten. Korona rajoitti esimerkiksi harjoitusotteluiden sopimista, sekä yleisesti joukkueena harjoittelua. Kuitenkin tästäkin selvittiin, ja lopulta päästiin aloittamaan kausi kunnolla.

Pelaajarinkimme ei ollut kovin laaja, meillä oli tiivis joukkue kasassa. Tärkeää oli kuitenkin hyvä joukkuehenki ja se oli yksi kauden tärkeimmistä avaimista tiiviin puolustuksen lisäksi. Pienen pelaajarinkimme vuoksi oli tärkeää, että jokainen pelaaja oli valmis tulemaan kentälle, varsinkin loppukaudesta, kun sattui muutamia loukkaantumisia. 

Yhteenvetona voisi sanoa, että tuleviin SM-karsintoihin jää sopivasti nälkää. Jokaista pelaajaa tulisi kiittää, jotka olivat mukana. Tuntuu hienolta, kun sai olla kapteeni tämänlaiselle joukkueelle. Kapteenistoon kuuluu aina kaksi, varakapteeni Venla Haikala ansaitsee myös maininnan, hänelle oli helppo antaa kapteenin nauha, kun tilanne sitä vaati. 

Uutisen ovat kirjoittaneet työharjoittelijat Henni Salovaara ja Joel Viljanen

Kuva Tomi Saarivirta

FC Kuusysi ry