Lahtelainen jalkapalloperhe yhdistää voimansa tyttö- ja naispuolella ja aloittaa korkeakouluyhteistyön - tavoitteena Kansallinen Liiga

FC Lahti, FC Kuusysi ja FC Reipas syventävät yhteistyötään tyttö- ja naispuolelle. Seurat ovat sitoutuneet yhteistyösuunnitelmaan, jonka tavoitteena on vahvistaa tyttöjen kilpapolkua ja saavuttaa paikka Kansallisessa Liigassa mahdollisimman pian.

Yhteistyön näkyvimmät asiat ovat kaudella 2022 Naisten Kakkosessa historian ensimmäinen FC Lahti -nimellä pelaava naisten edustusjoukkue sekä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa alkava yhteistyö. FC Lahden Akatemia-toiminta jatkuu tyttöpuolella kaudella 2022 ennallaan.

Yhteistyön tavoitteena on saavuttaa kaudelle 2023 FC Lahden naisten edustusjoukkueelle paikka Naisten Ykkösessä. Akatemia-toiminnan osalta kaudella 2023 on valmius perustaa poikapuolelta hyväksi havaitut FC Lahti -yhteistyöjoukkueet vahvistamaan pelaajapolkua matkalla kohti edustusjoukkuetta sekä kansallista huippua. Naisten ja tyttöjen pelaajakehityspuolen vahvistaminen tukee myös Suomen Palloliiton strategiaa.

FC Lahti -pelaajapolun vahvistamiseen liittyy myös alkava yhteistyö LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa on kyse pilottihankkeesta, jossa FC Lahden naispelaajille räätälöidään huipulla pelaamisen mahdollistava opintokokonaisuus.

LAB-ammattikorkeakoulun kevään 2022 toinen yhteishaku on 16.-30.3.2022. Jos FC Lahden naispelaaja saa opiskelupaikan LABista, hän pääsee mukaan jalkapallopolulle.

Urheilijoita tukemassa on myös Päijät-Hämeen Urheiluakatemia.

Lisätietoja

Juho-Matti Heikari, toimitusjohtaja, FC Lahti, 040 757 9055,  

Turo Kilpeläinen, rehtori, LAB-ammattikorkeakoulu, 044 708 5085,

Kuvassa FC Lahden naisten pelaajat Oona Hämäläinen ja Vilma Viitikko.

Kuva: Aleksi Tikkala