Seurainfo

FC Kuusysi ry - Pitkät perinteet

FC Kuusysi ry on perustettu 1934. Seura perustettiin Lahden Pallomiesten (LPM) nimelle, ja ennen nykyisen nimen käyttöönottoa seura on toiminut Upon Pallo -nimellä, vuosina 1964–1968. Pitkän ja maineikkaan historian aikana FC Kuusysi on voittanut miehissä viisi Suomen mestaruutta ja kaksi Suomen Cup mestaruutta, sekä edustanut useasti suomalaista jalkapalloa Euroopan kentillä. Seuralla on myös kaksi sekä A-poikien että B-poikien Suomen mestaruutta.

FC Kuusysi on laadukas seurayhteisö, jossa jalkapallo on mahdollista jokaiselle. Seura toimii kasvattajaseurana niin tytöille kuin pojille ja pelaajapolut yltävät aina FC Lahden naisten ja miesten edustusjoukkueisiin asti. Junioritoiminnan lisäksi seuralla on erityisliikuntaryhmät, ikämiesjoukkue Seniors sekä naisten kuntofutisryhmät. Joukkuetoiminnan lisäksi seurassa toimii vahva lastenliikuntaryhmätoiminta. Kokonaisuudessaan seurassa on tällä hetkellä yli 1600 pelaajaa ja yli 200 ohjaajaa ja valmentajaa. Seuran arkisessa toiminnassa toimii lisäksi useita satoja vapaaehtoistoimijoita.

FC Kuusysissä pelaajat ja valmennus ovat keskiössä. Pelaajatien tavoitteena on luoda kaikille pelaajille turvallinen ja optimaalinen kehitysympäristö. Toiminta-ajatuksen mukaisesti seuran tehtävänä on tarjota pelaajille laadukasta omantasoista toimintaa.

FC Kuusysissä on mahdollista harrastaa jalkapalloa elämänmittaisen polun ajan. Alkuvuosien lastenliikuntaryhmissä pelaajat kasvavat kohti liikunnallista elämäntapaa ja jalkapallojoukkuetoimintaa. Ikäkausi- ja harrastejoukkuetoiminnassa pelaajapolku haarautuu kolmeen pelaajan tiehen; tavoitteellinen kilpajoukkuetoimintaan, tavoitteellinen haastejoukkuetoimintaan, sekä harrastejoukkuetoimintaan. Vuosien karttuessa seurassa on mahdollista toteuttaa pelaajauraa myöhäiseen aikuisikään asti, mutta seuratoiminnassa on mahdollista olla vaikuttamassa myös monella muulla tavalla. FC Kuusysissä toimii aktiivinen ohjaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden rekrytointi ympäri vuoden. Toimihenkilöille FC Kuusysi tarjoaa motivoivan ja tavoitteellisen toimintaympäristön, iloisesta tekemisestä tinkimättä. Perinteisessä yhteisössä jokaisella toimihenkilöllä on mahdollisuus vaikuttaa toiminnan laatuun. Seuratoimijoilla on mahdollisuus kouluttautua niin sisäisissä kuin ulkoisissa koulutustapahtumissa.

FC Kuusysiä johtaa johtokunta, puheenjohtajiston johdolla. Laadukkaasta toiminnasta vastaavat seurassa toimivat toiminnanjohtaja, urheilutoimenjohtaja, kilpailupäällikkö, lapsiurheiluvaiheen koordinaattori, ikäkausivastaavat sekä nappulavalmentaja.

FC Kuusysi mielletään myös laadukkaana tapahtumajärjestäjänä. Se järjestää merkittäviä, isoja tapahtumia Lahdessa ja lähikunnissa. Suurista tapahtumista on hioutunut seuran vakituisia toimintoja ja muun muassa Masto Cup -turnaus ja futiskoulut tunnistetaan paikallisesti merkittävinä tapahtumina.

FC Kuusysi on #sinunseura

Toiminta-ajatus

FC Kuusysi ry on jalkapallon kilpaurheilu- ja harrasteliikuntaseura, jonka tavoitteena on jäsenistön hyvinvointi sekä elämysten tuottaminen jäsenille ja sidosryhmille.

Tavoitteen saavuttamiseksi FC Kuusysi tarjoaa:

 • Hyvin organisoidun pelaajapolun ja helposti tavoitettavat laadukkaat palvelut kaiken ikäisille
 • Mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa laadukkaassa ja turvallisessa oppimisympäristössä omalla tasollaan

Arvot

 • Vastuullisuus
 • Kehittyminen
 • Yhteisöllisyys

"Vastuullisesti kehittyvä yhteisö"

Missio ja visio

PELAAJAT JA VALMENNUS KESKIÖSSÄ
 • FC Kuusysi on tärkeä osa Suomen parasta seurayhteisöä.
 • FC Kuusysissä pelaaja ja valmentaja voi kehittyä parhaalle mahdolliselle tasolle.
 • FC Kuusysi on kansainvälinen seura.
 • FC Kuusysin joukkueilla on erittäin hyvät peli- ja harjoitusolosuhteet.
 • FC Kuusysi on Lahden alueen merkittävimpiä palveluntarjoajia.

Säännöt

Johtaminen

FC Kuusysiä johdetaan strategiaan perustuvan toimintasuunnitelman kautta.

FC Kuusysin johtamistapa on kuvattu johtosäännössä.

Johtaminen perustuu dokumentaatioon ja vuosikalenteriin.

Johtokunta

FC Kuusysin toiminnasta vastaa syyskokouksen valitsema seuran johtokunta.

Johtokunnan tehtävänä on vastata myös FC Kuusysin taloudenhoidosta sekä omaisuudesta.

Johtokuntaan kuuluu kahdeksi toimintavuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja sekä vähintään kolme (3) ja enintään yksitoista (11) muuta jäsentä. Johtokunnan jäsenistä on vuosittain puolet erovuorossa.

Johtokunta johtaa toimintaa vastuualueittain.

Jäsenet
 • Keijo Uutela, puheenjohtaja, 2024-2025
 • Markku Tuominen, varapuheenjohtaja, 2024
 • Harri Kampman, jäsen, 2024-2025
 • Juha-Pekka Karjalainen, jäsen, 2024-2025
 • Vesa Viljanen, jäsen, 2024

Pelaajapolku