FC Lahti/1 T18 Ykkösen lohkovoittoon

T18 Ykkösen A-lohkossa pelaava FC Lahti/1 voitti toiseksi viimeisellä sarjakierroksella lohkokakkosen VJS:n suurinumeroisesti 0 – 6. FC Lahti voitti jo kevätkierroksen ja sen voitosta saamansa kahden lisäpisteen turvin FC Lahti varmisti syyskierroksen lohkovoiton sekä paikan karsintaotteluun, jonka voittaja pelaa ensi talvena T18 SM –karsintasarjaa. Keskiviikkoisen ottelun ratkaisi lopullisesti maalipörssin kärjessä oleva Cecilia Murtonen tekemällä kaksi lähes identtistä maalia 60. ja 62. minuutilla, jotka veivät FC Lahden jo 0 – 5 johtoon.

Tulevissa yksiosaisissa karsintaotteluissa kolmen Ykkösen lohkon voittajat ja SM-sarjan viimeinen joukkue ratkaisevat viimeiset paikat ensi kauden SM-karsintasarjaan, johon arvottujen otteluparien voittajat ansaitsevat paikat.

”Olemme nyt voittaneet 21 sarjaottelua putkeen ja sen päälle vielä 5 – 6 harjoitusottelua viime talvena. Muistutin pelaajia ottelun jälkeen, että ne voitot on nyt unohdettava ja keskityttävä tulevaan karsintaotteluun”, sanoi FC Lahden päävalmentaja Teemu Virtanen ottelun jälkeen ja jatkoi: ”Mutta kyllä vähän pitää juhlia paluumatkalla!”.

Kuva: Tomi Saarivirta