FC Kuusysi T12 Etelä Liigassa viidenneksi

2011-syntyneiden joukkue pelasi syksyllä 2023 ikäluokkansa korkeinta sarjatasoa, Etelä Liigaa, hienosti sijoittuen lopulta viidenneksi. Sarjassa pelasi ikäluokan huippujoukkueita niin pääkaupaunkiseudun ja Uudenmaan, Tampereen kuin Turunkin alueelta. Viimeisessä ottelussa, jossa joukkue varmisti viidennen sijan, FC Kuusysi voitti Turun ylpeyden TPS:n emännän ottein 5-1 (3-1). FC Kuusysin tavoitteena sarjaan oli varmistaa sarjapaikka keväälle 2024 suoraan ilman karsintoja, ja tämä tavoite täyttyi jo ennen viimeistä peliä.

”Kehityskaari keväästä syksyyn on ollut joukkueella upea, Suomen kärkijoukkueet ovat edelleen hieman edellä, mutta ero on kaventunut merkittävästi. Määrätietoisella ja laadukkaalla työnteolla arki-illasta toiseen ovat pelaajat päässeet nauttimaan huikeista matseista viikonloppuisin koko syksyn ajan, ja kehittymään sekä myös kehittämään toisiaan kohti parempaa suoritustasoa”, toteaa ikäluokan päävalmentaja Janne Kokko. ”Joukkue on yhtenäinen, ja tekemisen taso on huippukorkea. Olen tyytyväinen kauden aikana tapahtuneeseen kehitykseen ja pelaajilta on lupa odottaa nopeastikin seuraavaa steppiä. Olemme ehdottomasti oikealla tiellä kohti kilpailullista ympäristöä, matka on alkanut ja tälle matkalle on hankittuna vain menolippu.”

Kauden viimeisen TPS-matsin jälkeen pelaajat olivat itse järjestäneet liigaryhmälle kauden kruunajaistapahtuman Mamma Mariaan hyvän ruuan ja loistavan seuran parissa. Mahtava osoitus joukkueen yhteishengestä ja sitoutuneisuudesta, yhdessä olemme vahvempia ja voittamisen kulttuuri lähtee arjen pienistä suurista teoista. Hienoa pelaajat, olette oman hetkenne ansainneet!

”Kiitos kaikille pelaajille, taustoille, vanhemmille, seuralle ja etenkin tukijoille kuluneesta kaudesta, jokaisen kolmen peliryhmän puolesta. On ollut todella hienoa kokea tämä kausi yhdessä, paljon iloa ja onnistumisia on mahtunut vuoteen 2023! Pian päästään Espanjaan leirille, kauden päätösmatkalle fudisleirin parissa. Hienoja pelejä katalaaneja vastaan tiedossa, yhdessä oloa ja tietenkin niitä treenejä. Iso kiitos!!”, Jannen terveiset valmentajien puolesta kaikille toiminnan mahdollistajille.

Kuva: Tomi Saarivirta