Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Lahtelaiset jalkapalloseurat FC Kuusysi ry, FC Reipas ry, FC Lahti ry, FC Lahti Oy ja Lahden Reipas ry ovat 22.5.2024 allekirjoittaneet aiesopimuksen FC Kuusysi ry:n ja FC Reipas ry:n junioritoiminnan siirtämisestä osaksi FC Lahti ry:n toimintaa.

Lahtelainen jalkapalloperhe haluaa vahvistaa tulevaisuuden kilpailukykyään yhdessä. Syksystä 2023 alkaen haastetta on arvioinut yli 100 lahtelaisen ja suomalaisen jalkapallon asiantuntijaa em. seuroista ja seurayhteisön ulkopuolelta. Seurojen avainhenkilöstö on viettänyt satoja tunteja aiheen parissa. Realistinen tilannekuva tarvittavine muutoksineen on muodostunut laajan paneelin, kansallisen ja kansainvälisen vertailun, tilastodatan ja asiantuntijaryhmien työn perusteella.

Seurat ovat määritelleet yhteisen tahtotilan lähivuosille sekä urheilustrategian tulosten saavuttamiseksi. Päämäärät ”Enemmän-Paremmin-Vaikuttavammin” edellyttävät seurojen koko junioritoiminnan (kilpa-, haaste- & harrastetoiminta) yhdistämistä. Yhdistymisen myötä lahtelainen jalkapalloyhteisö voi uskottavasti nousta tällä vuosikymmenellä suomalaisten suurseurojen joukkoon sekä tarjota tuhansille lahtelaisille ja Päijät-Hämeen seutukunnan lapsille ja nuorille paremman arjen jalkapallon parissa. Yhdistyminen koskee tasa-arvoisesti sekä tyttöjen, että poikien toimintaa.

Yhdistämistä tehdään yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa, joka on antanut hankkeelle kannustavan tukensa.

Muutos tehdään lahtelaisen jalkapallon upeaa historiaa kunnioittaen. Seurat ovat kiitollisia menneelle, mutta ennen kaikkea vastuussa tulevaisuudelle.

Junioritoiminnan yhdistymisen valmisteluvaihe on alkanut ja jatkuu syksyyn 2024 asti. Tavoitteena on allekirjoittaa yhdistymissopimus seurojen junioritoiminnan siirtämisestä FC Lahti ry:n alle loppuvuoden 2024 aikana. Seurat informoivat omaa jäsenistöään yhdistymisen käytännön asioista valmistelun edetessä.

Lisätietoja:

Keijo Uutela, puheenjohtaja, FC Kuusysi ry, keijo.uutela@uutelagroup.fi Pasi Reinisalo, toiminnanjohtaja, FC Kuusysi ry, pasi.reinisalo@fckuusysi.fi